Aardbeien

Rond 2010 is deze hobby van Marco begonnen. De hobby groeide al snel uit tot een "uit de hand gelopen hobby". Ondertussen is er een werknemer tijdens het aardbeien seizoen (half mei tot eind september) full time bezig met de aardbeien.

 

Wat begon als een paar bedjes aardbeien telen op de volle grond, ging al snel de hoogte in op buitenstellingen. Waarna een plastic tunnel kas niet weg kon blijven. Nu worden deze aardbeien gekweekt in de kas, achter de schuren. 

2 maanden voor het seizoen begint, planten wij de stekken op. Dan is het 1 maand groeien in de schuurkas, 1 maand bloeien in de aardbeienkas en aansluitend 1 maand plukken. Dit doen we vanaf dat moment elke maand opnieuw, waardoor wij tot september elke dag verse aardbeien hebben.

 

De aardbeien krijgen geautomatiseerd water. Het water wat de plant niet vast houd, vangen we weer op en recyclen we door deze opnieuw te geven. Daarnaast vliegen er hommels rond in de kas die de bloem bevruchten. Hierdoor krijgt de aardbei de vorm van een aardbei.