Bedrijfs profiel

Bloembollenteelt

Stammes Bloembollen is gespecialiseerd in de teelt van lelie-, tulpen- en irissenbollen.

De lelies (ong. 50 ha.) worden geteeld in Drenthe, Overijssel, Noordoostpolder en Friesland. Tulpen (70 ha.) en irissen (5 ha.) telen wij in de omgeving van ons bedrijf in Dirkshorn. Deze bollen staan op kleigrond. Tevens verzorgen wij hier de teelt voor een aantal andere bedrijven. De verwerking van onze producten vindt plaats op ons bedrijf in Dirkshorn. Vanuit hier worden de diverse exporteurs en broeierijen bediend. Door ons zeer ruime assortiment  hebben wij de mogelijkheid om bijna alle diverse soorten handel te voorzien van bloembollen. Onze bollen zijn daarom ook over de hele wereld terug te vinden.

Aardbeien 

Sinds enige jaren zijn wij bezig met de teelt van aardbeien.                                                

Deze worden gekweekt in de kas. Onze aardbeien worden seizoensgebonden (eind mei tot eind september) verkocht aan huis, waar particulieren maar ook horecagelegenheden hun inkopen komen doen.

Naast aardbeien hebben wij aan huis ook andere producten in de verkoop, te denken aan: bloemen, zelfgemaakte aardbeienjam en groentes (zolang de voorraad strekt).

Knoflook

Ook verkopen we verse knoflook in onze kraam.

Sinds een aantal jaar zijn wij begonnen met de teelt van Knoflook. Dit product blijkt in iedere keuken onmisbaar, vooral door de toename van internationaal koken in de Nederlandse huishoudens.

De verse knoflook is verkrijgbaar van begin juli tot eind september.

Erkend Leerbedrijf

Stammes Bloembollen is een Aequor Erkend Leerbedrijf.

Tot ziens bij,